21oct.

Cum scoatem petele de pe hainele micutului nostru?

 

Micutii nostri sunt minunati, insa cantitate de haine murdare  creste din prima zi de cand vin pe lume.

Iata cum scoatem  petele.

Verificati instructiunile specifice de spalare a tesaturilor , aflate pe etichete hainutelor.

Pete de suc de fructe.

Sucul de fructe ( de nelipsit din alimentatia micutului ) poate fi indepartat foarte usor daca amestecam alcool cu  putin amoniac. Daca  petele sunt „proaspete” procedura da rezultate sigure. Daca petele sunt mai vechi, glicerina face minuni.

Pete de grasime

Bavetica nu este suficienta  pentru a proteja hainele copilului de petele de mancare. Urmele de grasime sunt cele mai greu de scos, insa solutii exista.

Sarea face minuni: trebuie sa pui repede sare  pe toata zona patata cu grasime si sa o freci  foarte bine. Sigur o mare parte din pata va disparea rapid. Sare poate fi inlocuita cu amidon, acetona sau alcool medicinal.

Petele de urina.

Amesteca apa calduta cu amoniac şi detergent lichid , face minuni atunci când este vorba de indepartarea petelor galbene de urină de pe hăinuţele, salteaua sau lenjeria de pat a copilului. Se lasa la muiat circa 15-20 de minute, în soluţia formată, apoi se spală la masina de spalat in mod normal.

Pete de rugina.

Hainele pătate de rugină se înmoaie în apă caldă , săpun , oţet şi se tamponează petele cu acid citric ( sau zeama de lamaie). Se tamponeaza de mai multe ori, apoi se clătesc cu multa apă caldă .Laptele crud este foarte bun pentru indepartarea petelor de rugina.

 

Alte pete:

Petele de vin rosu: se scot cu alcool pur.

Petele de cerneala: se indeparteaza cu lapte caldut.

Petele de pix: se scot cu spirt medicinal.

Petele de kerchup: se scot cu otel alb si pasta de dinti.

Petele de noroi: se amesteca apa cu trei cani mari de otet.

 


Mai cunosti si alte solutii naturiste sau remedii  pentru indepartarea petelor de pe hainele micutilor? Impartaseste-ne sugestiile tale  in sectiunea de comentarii de mai jos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *